TF2030 PU Skriuwe mei kryt skoalplein 1

Meertalige Taalronde

Met Meertalige Taalronde wordt er op een betekenisvolle, inspirerende manier gewerkt vanuit natuurlijke gebruiksituaties aan taal en taalontwikkeling.
 
Leerkrachten worden verrast door de resultaten omdat (zo goed als) elk kind enthousiast tot schrijven komt! De Meertalige Taalronde besteedt aandacht aan alle domeinen van taal. Het leent zich bij uitstek om Fries en meertaligheid toe te passen. Daarnaast is het een sociaal proces waar alle kinderen aan kunnen deelnemen. De Meertalige Taalronde start bij de ervaringen van leerlingen om tot verhalen te komen. Het werkt praktisch en stapsgewijs tot het schrijven van teksten en zorgt voor taalbare lessen. De Meertalige Taalronde is gebaseerd op de aanpak van Suzanne van Norden en van Stichting Taalvorming.

Hoofdprincipes van Inspirerend Meertalig Onderwijs

Meertalig perspectief als context
Bij de Meertalige Taalronde vormen alle in de klas aanwezige talen een bron van leren. Bij de taalronde komen de 4 taaldomeinen aan bod, er kan een keuze worden gemaakt voor een taal bij elk taaldomein.

Dialogisch perspectief op leren en taalontwikkeling
Bij de Meertalige Taalronde is interactie een belangrijk onderdeel. De kinderen praten over ervaringen bij verschillende onderwerpen. De ervaringen vormen een bron voor het schrijven van teksten. Het bespreken van de teksten is nodig voor het mooier en rijker maken van de teksten.

Cultureel perspectief op taalontwikkeling
Bij de Meertalige Taalronde staat de eigen ervaring van de kinderen centraal waarbij de directe omgeving van het kind de inspiratie en de aanleiding voor de taalactiviteiten kan zijn.

Training?

Bij de Meertalige Taalronde is een verdiepingscursus opgezet bestaande uit drie bijeenkomsten. Voor meer informatie, neem contact op met onderstaande contactpersonen.

Contactpersonen

Profielfoto-IMO

Klarinske de Roos

klarinske.de.roos@nhlstenden.com

Profielfoto-IMO

Liesbeth de Boer

liesbeth.de.boer@nhlstenden.com

Profielfoto-IMO

Tjitske van Akker

t.vanakker@cedin.nl

Meer lezen: uitgebreide informatie/onderbouwing, link naar artikelen, …

IMO_Citaten

Pellentesque dapibus hendrerit tortor. Praesent egestas tristique nibh. Sed a libero. Cras varius. Donec vitae orci sed dolor rutrum auctor. Fusce egestas elit eget lorem. Suspendisse nisl elit.

Voornaam Achternaam

IMO_Citaten

Pellentesque dapibus hendrerit tortor. Praesent egestas tristique nibh. Sed a libero. Cras varius. Donec vitae orci sed dolor rutrum auctor. Fusce egestas elit eget lorem. Suspendisse nisl elit.

Voornaam Achternaam

Aanmelden of meer weten?