Skriuwe yn Styl thumbnail

Skriuwe yn Styl

Skriuwe yn Styl is een project dat inzet op de verbetering van schrijfvaardigheid, bedoeld voor de midden- en bovenbouw van het primair onderwijs.

Skriuwe yn Styl zet in op de verbetering van schrijfvaardigheid. Het bestaat uit een set van zes thematische lessenseries met bijbehorende Taalrondes. Skriuwe yn Styl behandelt een compleet aanbod aan stijlgrepen en technieken die relevant zijn om schrijfprestaties op alle tekstniveaus te verbeteren.

Hieronder zijn de lesplannen, antwoorden en evaluaasjes te downloaden. Ook staan hier de lessenseries van ‘De sjoernalist’ en ‘De dichter’.

Sleutelprincipes van Inspirerend Meertalig Onderwijs

Skriuwe yn Styl houdt rekening met de drie perspectieven:

Meertaligheid:
Alle in de klas aanwezige talen vormen een bron van leren en geven richting aan de manier waarom het taalonderwijs is ingericht. Dat betekent dat, hoewel de instructietaal Fries is, leerlingen zelf kiezen in welke taal ze aan de taak werken.

Dialoog:
Bij alle lessen bestaat een deel van de opdracht uit groepswerk dat leerlingen zonder directe instructie van de leraar oppakken. Zo komt de exploratieve interactie tussen leerlingen tot stand. De taak van de leraar is dan om door middel van dialoog leerlingen die vastlopen weer verder te helpen.

Cultureel:
De vaak complexe schrijfvaardigheidspraktijken in de moderne samenleving worden stap voor stap in concrete oefeningen behandeld zodat alle leerlingen kunnen meekomen. De lessen leiden tot blijvende verandering in de klas door het fysiek ophangen van een poster met de schrijftechnieken, die houvast geeft bij al het verdere schrijven.

Training?

Training vooraf is niet nodig. In de handleiding staat een volledige uitleg over fases van de les en een stap voor stap uitleg van de invulling en terugkoppeling. Verdieping en begeleiding voor verdere integratie bij schrijfopdrachten is zeker aan te raden. Meer informatie en ondersteuning kan worden aangevraagd.

Contactpersonen

Profielfoto-IMO

Sigrid Kingma

sigrid.kingma1@nhlstenden.com

Profielfoto-IMO

Klarinske de Roos

klarinske.de.roos@nhlstenden.com

IMO_Citaten

Pellentesque dapibus hendrerit tortor. Praesent egestas tristique nibh. Sed a libero. Cras varius. Donec vitae orci sed dolor rutrum auctor. Fusce egestas elit eget lorem. Suspendisse nisl elit.

Voornaam Achternaam

IMO_Citaten

Pellentesque dapibus hendrerit tortor. Praesent egestas tristique nibh. Sed a libero. Cras varius. Donec vitae orci sed dolor rutrum auctor. Fusce egestas elit eget lorem. Suspendisse nisl elit.

Voornaam Achternaam

Aanmelden

Wij werken momenteel hard aan deze website. Kijk gerust vast rond!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.