Meertalig gedicht schrijven Wurdsnack

Wurdsnack

Wurdsnack is een poëzieproject, bedoeld voor de midden- en bovenbouw van het primair onderwijs, waarbij het meertalige gedicht Wurdsnack centraal staat.

Bij Wurdsnack leren de kinderen een rijmend gedicht te lezen, te waarderen en zelf te schrijven. De kinderen leren de opbouw van een gedicht en bedenken woorden die op elkaar rijmen in verschillende talen.

Sleutelprincipes van Inspirerend Meertalig Onderwijs

Meertalig perspectief als context
Bij Wurdsnack worden de kinderen gestimuleerd om alle in de klas aanwezige talen in te zetten in het klassengesprek. De talen, landen, woorden en verhalen waar kinderen mee komen, vormen de basis voor het schrijven van een meertalig gedicht.

Dialogisch perspectief op leren en taalontwikkeling
Bij Wurdsnack gaan de kinderen met elkaar in gesprek om tot kennisconstructie te komen. Zo krijgen de kinderen zicht op wat de klas als collectief weet en leren ze van elkaars inbreng. De taak van de leraar is om het gesprek open te houden en iedereen te stimuleren om hun kennis en ervaringen te delen.

Cultureel perspectief op taalontwikkeling
Wurdsnack is zo ingericht dat alle kinderen mee kunnen doen. De kinderen maken in groepjes een eindproduct dat tentoongesteld kan worden, en de gesprekken zorgen voor meer begrip en kennis over elkaars culturele achtergrond.

Training?

Training en kennis vooraf is niet nodig. In de handleiding staat een volledige uitleg over fases van de les en een stap voor stap uitleg van de invulling en terugkoppeling. De lessen zijn complete producten, maar niet allesomvattend. Verdieping en eigen toevoeging zoals het inbedden in onderzoekend leren binnen een thema is zeer aan te raden. Het staat iedereen vrij om de lessen naar eigen inzicht te veranderen of uit te breiden. Voor meer informatie, ondersteuning en inspiratie kan contact worden opgenomen.

Contactpersoon

Profielfoto-IMO

Sigrid Kingma

sigrid.kingma1@nhlstenden.com

IMO_Citaten

Pellentesque dapibus hendrerit tortor. Praesent egestas tristique nibh. Sed a libero. Cras varius. Donec vitae orci sed dolor rutrum auctor. Fusce egestas elit eget lorem. Suspendisse nisl elit.

Voornaam Achternaam

IMO_Citaten

Pellentesque dapibus hendrerit tortor. Praesent egestas tristique nibh. Sed a libero. Cras varius. Donec vitae orci sed dolor rutrum auctor. Fusce egestas elit eget lorem. Suspendisse nisl elit.

Voornaam Achternaam

Aanmelden of meer weten?